Welcome to the Jungle! - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Hartini D. - WaarBenJij.nu Welcome to the Jungle! - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Hartini D. - WaarBenJij.nu

Welcome to the Jungle!

Door: Nini

Blijf op de hoogte en volg Hartini

23 Mei 2009 | Thailand, Bangkok

Ik lag heerlijk een beetje weg te doezelen in mijn hangmat in de zon...
Ik droomde dat ik Daphne in de verte iets hoorde zeggen over klei stampen en stallen uitmesten, hahahah!

Toen ik aan t eind van de middag met een touw over mijn schouders tot aan mijn liezen in een stromende rivier stond, wist ik dat ik t NIET gedroomd had. Welcome to Thursday Communityday at TCDF! Na een ochtend kleihuisjes bouwen en paardenstallen uitmesten was t nu tijd om hout te verzamelen.
“Phi-Nini, will you help me get a tree down the river?”
Sure dacht ik, hij bedoelt vast 'collect some wood along the river', ik help wel even mee. Wrong again!! Midden in de stromende rivier lag een groot, dik stuk boomstam van 2 meter lang en anderhalve meter dik, die we nu met z’n zessen tegen de stroom in richting volunteerhouse probeerden te slepen. Daar stond ik dan in de rivier op mn Hawaiiana’s! :P
Ik kon er wel om lachen, dit kon ik dan nog wel handelen. En geloof t of niet, zelfs klei mixen van horseshit en coffeepeel om kleihuisjes te bouwen vind ik best leuk! Maar met mn blote handen onkruid wieden? Of stallen uitmesten?? :S
Let’s just say that I'm not a fan of Communityday…

Het echte backpacken is voor mij nu begonnen! Ik zit in een klein dorpje in het binnenland van Thailand, Paksong, op het terrein van TCDF. In tegenstelling tot alle open witte stranden en groene zee waar ik tot nu toe gezeten heb, ben ik hier omgeven door planten, bomen, rivier en junglebeesten. Heel veel junglebeesten! Bij TCDF slaap ik in het volunteerhouse met 7 andere meiden. Nou had ik natuurlijk geen vijfsterren luxe verwacht, maar hier in het volunteerhouse moet ik soms toch wel even slikken. De “Thai Style bathroom” blijkt niet alleen een squat-toilet, maar ook een basin met water dat je over jezelf heen moet gooien i.p.v een lekkere douche. Hmmmzzz.... dit lijkt wel verdacht veel op de omstandigheden in het berggeitdorpje in Sulawesië waar mijn familie woont...
De vloer van de keuken verandert iedere avond weer in een zee van mieren en termieten die gezamenlijk de restjes eten wegdragen die per ongeluk op de grond zijn gevallen, en ook het opvegen en uitzetten van padden uit het volunteerhouse is een standaard daily task. Om de talloze insecten die ik midden in de nacht van mijn lijf af pluk maar niet eens te noemen…

Slik.

Deze week ben ik begonnen met lesgeven op een school in Phra Rak, een dorpje ong. 45 min van Paksong. We slapen met z’n drieen bij een heel lief gezin uit de buurt, met een dochter en een autistische zoon.
Het lesgeven hier is heel grappig, anders vooral! De kids waaraan we les geven zijn tussen de 6 en 15 jaar. Ze hebben allemaal een uniform en zijn heeeeel braaf, biina voorgeprogrameerd lijkt t wel! Dat is weer eens wat anders dan op het VMBO :P
‘s Ochtends eerst de vlag ophijsen en met z’n allen aan de aerobics! ;)
Als je binnenkomt staan ze allemaal op en zeggen gelijktijdig “Goodmorning Teacher, how are you today?” en “Thank you Teacher, see you tomorrow!” als je weer weggaat! :P gheheheh….. (check the video!!)
Het is ook heel veel creatief handen en voeten werk, we verstaan elkaar nauwelijks, maar dat maakt t allemaal des te meliger! :D
En natuurlijk zijn we heel interessant, kids uit andere klassen komen regelmatig in de deuropening buurten, docenten maken overal foto’s van ons en vragen echt van alles over ons en over NL! :)

Van Maandag t/m Woensdag geef ik dus les in Phra Rak. De rest van de week ben ik bij TCDF. Op donderdag is het communityday, op vrijdag is het ThaiCultureClass/Meeting day (ook hier ontkom ik niet aan vergaderen :S) en daarna is t weer weekend! Vaak gaan we dan al liftend achterin pick-up trucks iets leuks ondernemen.

Mijn lesgeef ervaring hier gaat me later in mijn reis nog van pas komen!
Toen ik in Koh Samui was heb ik iemand leren kennen, een Canadees die al 10 jaar in Japan woont. Ik vertelde hem over mijn volunteerplannen, en hij bleek op zoek naar iemand die in kon vallen in Augustus op zijn English School.
In eerste instantie zei ik nee, omdat ik dan in Australie zou zijn.
Maar….. Wat een once in a lifetime opportunity zou dit toch zijn!
Vijf weken naar Japan, betaald, eten, en onderdak! En was dit niet ooit mijn originele plan, lesgeven in Japan, voordat ik besloot een wereldreis te maken??
Dus, toch maar heen en weer gemaild met Kamillo in AUS, Michel in JAP, de travelagent in NL, en, je raadt t al,
IK GA IN AUGUSTUS NAAR JAPAN!! :D Whaaaaaahhhhh!!!
Vind t echt helemaal te gek en heb er echt zin in! :D Daarom moest ik t nu alvast even kwijt!
Uiteraard zal ik jullie er later nog uitgebreid over vertellen.... ;)

Tot zover weer een berichtje uit Thailand!
Ik hoop dat het goed gaat met jullie in NL....

Miss you guys! Laat wat van je horen! :)

xxx Ni!

• 23 Mei 2009 - 19:49

Claartje & Helene:

Hoi Hartini,

Wat leuk dat je alsnog de kans krijgt om naar Japan te gaan! Echt heel leuk! En wat zijn die kindertjes schattig! Begin je al een beetje te wennen aan de primitieve omstandigheden? Hier alles prima. Ik ben deze week met mijn baan begonnen en het bevalt heel goed. Nou, heel veel plezier nog met het lesgeven en tot de volgende keer!

Liefs,
    Claartje & de groeten van Helene!

• 24 Mei 2009 - 07:00

Misja:

Ik be blij dat u het leuk heeft, en ik geniet van u verhalen, en ja u heeft misschien al wat ervaring met autisme =D

• 24 Mei 2009 - 15:24

Jurr:

leuk om je verhalen te lezen en wat foto's te zien, je schrijft erg leuk.

hier alles goed, als je terugkomt kan je op het dakterras komen eten

• 25 Mei 2009 - 08:30

Kathy:

hey Nini!
    wat schijf je leuk, verborgen talent!
    Fijn om te lezen dat je het naar je zin hebt, alles begint een beetje te wennen. Wat de video betreft, ik laat hem even op school zien, hahaha. Leuk hoor. Met mij gaat het goed. Ik krijg een lekkere dikke buik, vooral deze maand is het hard gegaan. Straks komt de mevrouw van de kraamzorg voor een intake, wil je dit echt allemaal weten? Ik heb geen kwaaltjes, alleen af en toe een slapeloze nacht over verantwoordelijkheid, behangen, kamertje uitzoeken.....en wat als ik te vroeg ga bevallen???? Als ik dat denk, raakt ik lichtelijk in paniek, maar als het licht is dat lijkt alles ineens veel minder erg ;)
    Veel plezier en GENIET!
    kus kathy

• 26 Mei 2009 - 11:58

Kamil:

Die foto van dat meisje met dat ijsje... Dat ben jij gewoon! Toen je klein was! :-)

• 26 Mei 2009 - 12:24

Sergio:

Dag Kanjer,

Wat ben jij goed bezig zeg. Vind het nog steeds heel knap van je dat je deze uitdaging bent aangegaan, je zult er veel ervaring op doen en heel wat avonturen.

Zoals Kathy al zij, je hebt echt schrijftalent, zou je zeker wat mee moeten doen.

Ja ik weet het, ik heb je een beetje verwaarloost de laatste tijd, maar dat wil niet zeggen dat ik niet aan je denk. Ik mis je echt wel en ook op de dansvloer, effe lekker gek doen met je.

Heel veel plezier in Japan, een vriendin van mee is daar nu ook drie weken aan het rondtrekken.

Ben benieuwd naar je volgende bericht.

Big Salsa hugh from Sergio X

• 05 Juni 2009 - 04:03

Anouk:

Found you!!
    Pffft... t viel me wel zwaar dat afscheid nemen.. maar goed.. ben nu in Bangkok en over n paar uur gaat mn vlucht naar Cambodja! Veel plezier nog.. en we houden elkaar op de hoogte ;)
    Liefs, Anouk

• 30 Juni 2009 - 20:34

Tati:

Berggeitdorpje? hahahahahhhaha

We denken om in december naar dat dorpje te gaan.

XX