"Beng Beng, Chop Chop!"
Door: Nini
Blijf op de hoogte en volg Hartini
30 April 2009 | Thailand, Bangkok
Bij Mrs. Ya van de Krabi Thai Cookery school.
Haar vriendelijke gezicht lachte me toe vanaf een poster, en ik dacht leuk, dat ga ik doen!
Ik kan niet koken (ja kids, jullie lezen t goed, de juf kan stiekem helemaal niet koken!) en dan kom ik ook leuk weer nieuwe mensen tegen!
Niet dus, low-season. Nini kreeg prive-les.... :S
De cursus zou Fully in English worden gegeven, en dat ging dus ongeveer zo:
“Come come, I show you how make curry! First, beng beng, then chop chop! Now you.” :P
Op zich verliep de communicatie prima hoor, op een klein misverstandje hier en daar na.
Zo begreep ik in eerste instantie niet helemaal wat ze nou met “Five chup-chup fishsauce!” bedoelde, (vijf flinke scheuten) en dan was er ook nog de Bamshoeghaa.
Mrs. Ya gooide een eetlepel gelig goedje door mijn curry heen.
“What is that Mrs.Ya?”
“That, bamshoeghaa.”
“Bamshoeghaa? Do we have that in Holland?
“Have have!”
Bamshoeghaa have have in Holland? Ergens betwijfelde ik of ze me zouden kunnen helpen als ik de Appie zou binnen lopen en zou vragen waar de Bamshoeghaa ligt...
Terwijl ik beng beng en chop chop deed, schoot t me in eens te binnen: Aaahhhh, PALMSUGAR! :D
“Yeessss, bamshoeghaa!” ;)
Believe it or not, maar aan t eind van de cursus had ik een Penang curry gemaakt, Stir Fried chicken in red curry and sweet basil, Som Tai (Papaya salad), Tom Kar Kai (chicken in coconut milk) en, my favorite, Pad Thai! :D
Toch wel beter dan jullie gratis frikandellen op het Thorbeckeplein, niet? ;)
Enjoy Q-day!!
xxx Ni!
01 Mei 2009 - 12:26
D:
nou juf , u heeft niet veel gemist er is een aanslag op de koninging gepleegd en er is in zoetermeer iemand op koninginnendag van een flat gesprongen.
dus u was denk beter af daar in het lekkere thailand dan hier in kikkerlandje brrr..
ps. leuk verhaal weer:D
01 Mei 2009 - 13:03
Misja J.:
Ik moest weer erg lachen om u verhaal, en dat u niet kon koken? -
02 Mei 2009 - 11:15
Ibtissam:
Hartini??!!! Kan jij niet koken??
Gaat u mij 2 JAAR lang uitlachen, omdat ik het eerste marokkaanse meisje ben dat NIET kan koken!! hahahah!!
Juffff kookt het al:P hahahahah Nou juff H Vééél kookplezier, niet vergeten wat je allemaal geleerd hebt eh!
Xxxx Ibbie -
04 Mei 2009 - 11:58
Claartje:
Hoi,
Wat leuk dat je een kookcursus hebt gedaan! Wij hebben dat ook gedaan, wat lijkt het dan allemaal makkelijk he? Pad Thai was ook mijn favoriet!
Zoals je hierboven hebt gelezen was koninginnedag hier nogal dubbel. Ik was heerlijk op koopjesjacht geweest en zag daarna thuis pas wat er in Apeldoorn is gebeurd, heel sneu... Ben benieuwd hoe het vanavond bij de dodenherdenking op de Dam gaat.
Heel erg veel plezier nog en ik kan niet wachten op je volgende verhaal!
Liefs Claartje
Ps: Ik ben nog niet begonnen bij mijn nieuwe baan. Ik ga de 18e beginnen. Ik hou je op de hoogte! -
06 Mei 2009 - 12:36
Laura:
Love it, love it, love it!!!! -
30 Juni 2009 - 20:16
Tati:
hahahahahhahh ik kom niet meer bij hahhahhahhaha